Almenys quatre insurgents i dos membres de les Forces Aèries de l'Índia van morir i sis més van resultar ferits en un atac contra una base militar a l'estat del Panjab, al nord del país, on encara continuen les operacions per pacificar la zona. L'acció es va produir al districte de Pathankot, situat a pocs quilòmetres de la frontera amb el Pakistan, on diverses hores després continuava en marxa una operació de les tropes índies, segons va confirmar el sotsinspector general de la policia regional, Kunwar Vijay Singh.

Quatre dels atacants van morir i a l'hora de tancar aquesta edició es desconeixia el nombre d'insurgents que continuaven amb vida a la zona. El portaveu de la Policia de Pathankot, Naresh Singh, per la seva banda, va assenyalar que almenys dos militars van morir durant l'acció.

Les plataformes de vigilància aèria van detectar els atacants quan van accedir a la base, ja que les Forces Aèries estaven sobre avís d'un possible atac i havien pres mesures per repel·lir-lo.

"Els infiltrats van ser confrontats immediatament i confinats a una àrea limitada, evitant d'aquesta manera que entressin a la zona tècnica en què estan estacionats béns de gran valor", va detallar el departament d'Interior, tot afegint que el seu objectiu era "possiblement" destruir aquest material.

En un discurs a la ciutat meridional de Mysore, el primer ministre indi, Narendra Modi, va qualificar els autors de l'atac d'"enemics de la humanitat que no poden aturar el progrés de l'Índia" i va expressar el seu "orgull" per l'actuació de les forces de seguretat.

"El Pakistan és el nostre veí i volem pau, però qualsevol atac terrorista contra l'Índia obtindrà la resposta adequada", va assenyalar el ministre d'Interior.

El viceministre d'aquesta cartera, Kiren Rijiju, va assegurar que el Govern compta amb informació "creïble" que apunta que l'acció va estar "patrocinada per alguns grups de l'altre costat de la frontera".

Islamabad va condemnar el succés en un comunicat i va assegurar que segueix "compromès" a col·laborar amb l'Índia.