Almenys tres persones van morir i cinc van resultar ferides en un atemptat suïcida perpetrat ahir per un home en un restaurant de Mogadiscio, a Somàlia, segons fonts de les forces de Seguretat . L'objectiu de l'atac eren presumptament diversos periodistes que es trobaven al restaurant Village, segons va confirmar el comandant de la Policia Mohammad Shiekh Mohammad, encara que cap està entre les víctimes mortals de l'explosió.

L'atemptat es va produir al matí quan un home va entrar en el conegut restaurant que es troba a prop del palau presidencial de la capital somali i es va immolar. Encara que l'atemptat no havia estat reivindicat encara per cap grup, se sospita que podria ser obra de la milícia radical Al-Xabab, que ataca amb freqüència objectius governamentals i diplomàtics a Mogadiscio.

A mitjans de desembre, nou persones van morir en un tiroteig i un atemptat amb cotxe bomba dirigit contra el governador de la regió central de Galgaduud, Hussein Ali Weheli Cirfo, qui va resultar ferit durant l'atac.

Al novembre, 18 persones van morir en un dels pitjors atacs perpetrats per Al-Xabab en els últims mesos, amb un doble atemptat i un assalt armat a un hotel freqüentat per polítics i diplomàtics que es va allargar durant hores a la capital.

La milícia islamista Al-Xabab va anunciar el 2012 la seva adhesió formal a Al-Qaida i lluita per instaurar un Estat islàmic de tall wahhabita a Somàlia.

Tropes de la Unió Africana donen suport des de fa anys a l'Exèrcit somali en la lluita contra la milícia extremista, afeblida per la mort l'any passat del seu líder, Ahmed Godane, en un atac aeri nord-americà