Almenys 54 persones van morir ahir i 42 van resultar greument ferides per bombardejos, atacs suïcides i enfrontaments a la província iraquiana d'Al-Anbar, a l'oest de Bagdad, segons van informar durant tot el dia les fonts de seguretat del lloc.

Almenys quinze membres de l'Exèrcit iraquià i de les milícies que li donen suport van morir i 22 van resultar ferides en un atac suïcida amb vuit cotxes bomba perpetrats per suïcides del grup terrorista Estat Islàmic (EI) a les zones de Berwana i Al Jasafa, a l'est de la ciutat de Hadiza, a uns 170 quilòmetres a l'oest de Ramadi.

Les forces iraquianes van aconseguir destruir quatre cotxes bomba abans que arribessin als seus objectius, segons van explicar les fonts. A més a més, quinze militars van morir i 12 van resultar ferits en un atac suïcida amb tres cotxes bomba i bombardejos de morters contra la Brigada X de l'Exèrcit iraquià a la zona d'Al Nazem, al nord de la ciutat de Fal·luja, situada 50 quilòmetres a l'oest de Bagdad.

Així mateix, altres tres soldats iraquians van morir i vuit van resultar ferits per bombardejos contra la zona de Albu Khalifa, a l'est de Fal·luja, a la província d'Al-Anbar.

D'altra banda, almenys 21 combatents de l'EI van morir en uns bombardejos de l'aviació iraquiana i la coalició internacional contra posicions del seu grup a la zona Albu Aiza, al nord-est de Ramadi i la zona d'Al Falahat, a l'est de la ciutat.

Dilluns passat, les forces iraquianes van anunciar finalment l'alliberament de Ramadi, la capital provincial d'Al-Anbar, però encara queden diversos centenars de jihadistes en les diverses urbs que controlen total o parcialment algunes de les zones.

L'Estat Islàmic domina a més altres àrees d'aquesta estratègica província per ser fronterera amb la siriana de Deir al-Zur, que actualment resta majoritàriament sota el domini del grup terrorista.