El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va difondre ahir un vídeo per internet en què mostra l'assassinat a trets de cinc ciutadans sirians que suposadament espiaven per al Regne Unit. En la gravació, un home amb la cara tapada llevat dels ulls acusa els ciutadans sirians d'espiar per al primer ministre britànic, David Cameron.

El suposat gihadista, que parla un perfecte anglès amb accent britànic, està envoltat de quatre terroristes, i tots ells disparen a les cinc víctimes, agenollades i abillades amb granotes taronges, com és habitual en els vídeos de l'EI. En el missatge a Cameron, el suposat gihadista parla de que el líder no ha après la lliçó del seu "patètic cap a Washington (en al·lusió al president dels EUA, Barack Obama) i la seva campanya fallida contra l'Estat Islàmic".

A més, amenaça el Govern i el poble britànics: "Seguirem lluitant, trencant fronteres, i un dia invadirem la vostra terra, que governarem amb la xaria", afegeix. Abans de l'aparició de l'escenari de l'assassinat en l'enregistrament, les cinc víctimes declaren que diversos homes a Turquia els van demanar fer fotografies i gravar vídeos dins de la ciutat siriana d'Al Raqa, bastió de l'EI al país.

Paral·lelament, el portaveu del ministeri britànic d'Exteriors va declarar que "tenim constància del vídeo i n'estem examinant el contingut".