Moren almenys 3 immigrants en un violent assalt a la tanca de Ceuta

Els subsaharians van perdre la vida en ofegar-se quan volien entrar a la ciutat autònoma

05.01.2016 | 07:08
La Policia marroquina va haver d´intervenir a prop de la tanca.

Almenys tres subsaharians van morir durant nit de diumenge al Marroc en un intent d'assalt a la tanca fronterera de la ciutat de Ceuta. Dues ONG van denunciar la tragèdia fent referència a diferents testimonis que van participar en l'assalt i que van contactar amb elles mitjançant telèfons mòbils, encara que posteriorment la policia marroquina els va confiscar els telèfons i els va traslladar al sud del país.
Segons Helena Maleno, de l'ONG Caminando Fronteras, van ser tres els morts, suposadament ofegats, i que van ser trets de les aigües per agents de les Forces Auxiliars marroquines, mentre que Camara Lay, coordinador del Consell d'Emigrants Subsaharians, va elevar aquesta xifra a quatre morts.
Les dues fonts van coincidir a afirmar que l'assalt de la nit de diumenge va ser «d'una gran violència», encara que la Guàrdia Civil de la ciutat autònoma va assegurar que ni tan sols va intervenir perquè els immigrants (uns 200) no van arribar fins al costat espanyol de la tanca.
De moment, s'ignora la nacionalitat dels morts, i els detalls recollits són pocs, ja que els participants en l'assalt només van poder explicar el que van veure: diversosos cadàvers surant a l'aigua.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema