El parlament veneçolà va viure una accidentada sessió d'investidura en la qual no hi van poder ser tots els diputats electes, ja que quatre d'ells, corresponents a la regió d'Amazonas, estan suspesos per una sentència de la sala electoral del Tribunal Suprem. A més, els diputats chavistes van decidir abandonar la sessió sense ser investits com a conseqüència que el president de la cambra va concedir la paraula al diputat opositor Julio Borges, que gairebé no va poder parlar entre les protestes dels companys de partit del president del país, Nicolás Maduro.

Així, els 54 diputats presents del Partit Socialista Unit de Veneçuela (PSUV), que reuneix la minoria chavista, van abandonar l'acte de constitució del nou Parlament, controlat ara per una majoria d'oposició al Govern. El diputat chavista i expresident de l'Assemblea legislativa, Diosdado Cabello, va al·legar que el grup majoritari de la Mesa d'Unitat Democràtica (MUD) va incórrer en «una violació flagrant» del reglament en la sessió constitutiva.

«Aquesta sessió d'avui és d'instal·lació i no estava previst cap dret de paraula addicional», va dir Cabello en sortir de l'hemicicle, alhora que acusava el nou president, l'opositor Henry Ramos Allup, de violar les normes.

Per part seva, Allup va assegurar que l'oposició no accepta la decisió del TSJ sobre els diputats d'Amazonas, i va convocar a una sessió extraordinària per a avui després de l'abandonament de l'hemicicle de la fracció chavista, en la qual podrien ser investits els seus tres diputats suspesos, el que els donaria la majoria absoluta qualificada, necessària per a convocar una assemblea nacional constituent.

Ramos Allup va prometre que rebran Maduro quan presenti la seva memòria aquest mes amb «dignitat i respecte», i va assegurar que estan disposats a dialogar, en termes honorables, sense imposicions, amb autonomia.

El president de la cambra va presentar les propostes de la Mesa de la Unitat Democràtica. «Oferim una llei d'amnistia per als presos i exiliats, i oferim que en un lapse de sis mesos proposarem un mètode per canviar el govern per via constitucional», va explicar.