Rajoy insisteix a proposar un acord de Govern amb PSOE?i C's

Els socialistes recorden al cap de l'Executiu que «no és no» perquè el seu partit vol «canviar les coses»

06.01.2016 | 00:00
Mariano Rajoy vol un Govern que aporti estabilitat.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va insistir a demanar un gran acord de govern al PSOE i a Ciutadans, que permetria, va destacar, consolidar la recuperació i donar un missatge d'estabilitat dins i fora d'Espanya, i va assegurat no tenir línies vermelles per negociar.
En una entrevista a la COPE, Rajoy va apostar per aconseguir aquest acord negociant un programa de govern que ja s'explicitaria en el debat d'investidura. Un pacte que, segons va destacar, estaria ratificat per 200 diputats de la Cambra i permetria per tant fer reformes «amb un amplíssim suport» que quedarien «per molts anys» i donarien estabilitat al país.
Entre aquestes reformes, Rajoy va dir no tancar-se «a res», però va assegurar que «quants més suports» conciti una reforma constitucional, millor.
En resposta, el dirigent socialista Antonio Hernando va afirmar que amb el PP no hi haurà «ni grans coalicions, ni petites ni migpensionistes» perquè «no és no», i va explicar que no es produiran acords d'aquestes característiques perquè el PSOE i Pedro Sánchez es van presentar a les eleccions per «canviar les coses». Hernando va afegir que el president del Govern i el PP «són tot menys canvi, són exactament el mateix», i va instar Rajoy a deixar de tenir «somnis».
El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va recollir la seva acta de diputat i el portafolis que reben tots els parlamentaris amb el convenciment que d'aquí a quatre anys al Congrés es donaran «motxilles en lloc de carteres». Iglesias va insistir que «el fonamental» per la seva formació política és «donar la cara per la gent» i «frenar el govern del PP», i en aquesta direcció, va destacar, treballaran.

President «temporal»
Ciutadans va plantejar el nomenament d'un president del Congrés «temporal» fins que es decideixi qui serà el cap de l'Executiu per avançar així en les negociacions i que pugui iniciar-se la legislatura, i va demanar també al PP que concreti la seva oferta de forjar un pacte de Govern.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema