L'heterodoxa imatge dels Reis Mags a la cavalcada de Madrid va desencadenar la polèmica entre els polítics i sobretot a les xarxes socials, després de la que és ja sens dubte la visita dels Reis d'Orient de la que més s'ha parlat en molts anys. En les darreres setmanes, el debat sobre les cavalcades a Madrid es va centrar en l'elecció del rei Baltasar, la presència de «reines», l'absència d'animals o l'eliminació de la zona de convidats, que dimarts van ocupar persones amb discapacitat.

Dimarts, la polèmica es va desplaçar al controvertit estilisme amb el qual els Reis van saludar els madrilenys pels carrers del centre de la capital. Melcior es va presentar vestit amb una llarga barba blanca, túnica de color blau elèctric amb motius vegetals negres i una corona molt senzilla, un look que en les xarxes socials alguns van comparar amb el mag Merlí de les llegendes artúriques.

Però sens dubte el més polèmic va ser un molt juvenil Gaspar, vestit amb una túnica rosa que presentava estampats d'aus de grans dimensions i altres elements florals i vegetals al qual, també a les xarxes socials, li van buscar semblança amb el jugador de bàsquet del Reial Madrid Sergio Rodríguez. Baltasar, amb turbant fúcsia amb plomes de faisà a través del qual sobresortien unes rastes, vestia de verd i groc amb motius geomètrics.

El discutit resultat final de la cavalcada a la capital va causar enrenou a les xarxes socials, especialment després d'una missatges de l'exdiputada del Partit Popular i directora de l'àrea internacional de la fundació FAES Cayetana Álvarez de Toledo: «La meva filla de 6 anys em va dir: mare, el vestit de Gaspar no és de veritat. No t'ho perdonaré mai, Manuela Carmena. Mai».