Les denúncies per agressions sexuals i robatoris per Cap d'Any a l'entorn de l'estació de tren de Colònia (oest d'Alemanya) superen ja el centenar i al país creixen les crítiques contra la policia i l'alcaldessa de la ciutat, Henriette Reker, que va suggerir a les dones «consells de comportament».

El ministre alemany d'Interior, Thomas de Maizière, va qüestionar l'actuació de la policia local, que va reconèixer que no va ser conscient de la dimensió del que va passar fins que en els dies posteriors al Cap d'Any es van presentar desenes de denúncies.

El ministre regional d'Interior, Ralf Jäger, va explicar que s'ha investigat tres sospitosos, tot i que encara no hi ha detinguts. Segons la versió policial, al voltant de mil homes joves, amb aparença de procedir de països àrabs i del nord de l'Àfrica, es van congregar davant de l'estació i petits grups van envoltar les víctimes, les van tocar, les van agredir sexualment i els van robar.

Entre les denúncies que s'han presentat n'hi ha dues per violació i la policia va revelar també que dos terços de les víctimes no són de la Colònia, sinó que havien viatjat a la ciutat per poder-hi gaudir del Cap d'Any.