La policia francesa ha matat un home armat que ha intentat atacar aquest dijous una comissaria del barri de la Goutte d'Or, al nord de París, segons han informat fonts policials.

L'home, que duia un cinturó d'exposius fals, ha intentat entrar cap a les 12.00 locals (11.00 GMT) a la comissaria tot cridant "Allahu Akbar" (Al·là és gran).

Les forces de l'ordre han posat en marxa un dispositiu de seguretat al voltant del lloc dels fets, on han anat els artificiers.

Segons ha informat posteriorment la policia francesa, els agents han trobat un paper amb una bandera de l'organització gihadista Estat Islàmic (EI) i una reivindicació escrita en àrab en el cadàver de l'home abatut. En un comunicat, el Ministeri Públic francès ha explicat que la secció antiterrorista de la Fiscalia de París ha assumit la investigació pel càrrec de "temptativa d'assassinat sobre persones dipositàries de l'autoritat pública en relació amb un projecte terrorista".

"Avui a les 11.30 (10.30 GMT), un individu, portador d'un arma blanca de tipus carnisser i d'un dispositiu explosiu fals, s'ha presentat davant la comissaria del districte XVIII, ha exhibit la seva arma i ha cridat 'Allahu Akbar' abans de ser abatut pels policies de guàrdia davant la comissaria", va assenyalar la Fiscalia.

A aquesta persona, la identitat de la qual encara es desconeix, se li ha trobat un telèfon mòbil i un paper en el qual apareixia la bandera de l'EI i "una reivindicació manuscrita inequívoca en llengua àrab".

La recerca la duen a terme de forma conjunta la secció antiterrorista de la brigada criminal de la prefectura de policia (SAT) i la direcció general de la seguretat interior (DGSI).

En una breu compareixença davant els mitjans en el lloc dels fets, el ministre francès de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha explicat que, "en un país amb un nivell d'amenaça extremadament elevat, les forces de l'ordre estan plenament mobilitzades". Cazeneuve també ha avaçat que el fiscal donarà a conèixer nous detalls de la recerca pròximament.