El fiscal federal de Bèlgica, Frédéric Van Leeuw, va afirmar que amb el desmantellament de la cèl·lula gihadista de Verviers, a l'est del país, dies després de l'atac contra el setmanari Charlie Hebdo, del que es compleix un any, es va evitar possiblement «un primer París», en al·lusió als atemptats del passat 13 de novembre.

«A Verviers, pot ser que evitéssim un primer París», va declarar Van Leeuw en una entrevista.

Un any després de l'atemptat contra la redacció del setmanari satíric francès, el fiscal belga ha fet un balanç de l'operació que es va produir uns dies més tard en ?Verviers, situada entre la ciutat de Lieja i la frontera amb Alemanya.

L'assalt policial a un habitatge d'aquesta localitat, en el qual dos presumptes terroristes van morir, va portar a l'arrest de vuit persones de les quals quatre segueixen detingudes.

En canvi, se sap que va escapar d'aquesta operació i va aconseguir fugir a Grècia el suposat cervell dels atemptats de París del 13 de novembre, Abdelhamid Abaaoud, que va resultar mort al novembre en l'assalt al pis en el qual s'ocultava en de Saint-Denis, al nord de la capital francesa.

El 7 de gener de 2015 la Policia i la Fiscalia belgues vigilaven la cèl·lula quan es va produir l'atac contra Charlie Hebdo, la qual cosa «va fer augmentar la tensió perquè no sabíem si estava relacionat o no», va reconèixer Van Leeuw.

«No sabíem si els atemptats a París anaven a desencadenar-se o a fer que les persones que vigilàvem entressin en acció», va indicar.

Una setmana més tard es va desmantellar la cèl·lula de Verviers, que estava composta d'onze persones.