El Govern sirià va aprovar l'entrada d'ajuda humanitària de l'ONU a la localitat assetjada de Madaya, a la perifèria de Damasc, on hi ha unes 42.000 persones atrapades que corren el risc de morir de fam, segons l'organisme internacional.

Els coordinadors humanitaris de l'ONU per la crisi a Síria, Yacoub el Hillo i Kevin Kennedy, van assenyalar que, a banda de rebre el permís per entrar a Madaya, l'ONU també té el vistiplau de les autoritats sirianes per accedir a les poblacions de Fua i Kefraya, al nord del país. Els responsables humanitaris van avançar que els preparatius ja estan en marxa per lliurar ajuda en aquestes localitats en els propers dies.

La nota destaca que l'ONU ha rebut informacions creïbles que diverses persones han mort recentment de fam a Madaya. Una d'elles és un home de 53 anys que va morir fa dos dies per l'escassetat de menjar, mentre que els altres cinc membres de la seva família pateixen de malnutrició greu.

El text recorda que l'última vegada que un comboi d'assistència de l'ONU, el Comitè Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja Síria va entrar en Madaya va ser el passat 18 d'octubre, encara que al desembre s'ha evacuat malalts. Des de llavors, l'ONU no ha pogut entrar en aquesta població malgrat que ho ha sol·licitat en diverses ocasions.

En aquest sentit, Hillo i Kennedy van renovar la crida de l'ONU per poder accedir «sense traves» a àrees difícils d'assolir i zones assetjades a Síria. En concret, van expressar la seva preocupació pel destí de 400.000 persones atrapades en quinze llocs assetjats com la ciutat de Deir al-Zur, al nord-est, els pobles de Fua i Kefraya, al nord-oest, i Daraya i altres zones dels voltants de Damasc.