El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va nomenar un nou vicepresident executiu i va fer diversos canvis en l'àrea econòmica, mentre la majoria opositora del nou Parlament va juramentar als tres diputats la investidura ha suspès el Tribunal Suprem.

El governant va designar a 18 ministres i va ratificar a 14 en els seus càrrecs per a un total de 32 llocs, no només ministerials, sinó també de direccions de Govern de designació presidencial, incloent als de l'àrea econòmica.

Mentrestant, en la primera sessió ordinària del nou Parlament el seu titular, Henry Ramos Allup, va admetre el jurament dels diputats opositors de l'estat de l'Amazonas Juliol Ygarza, Nirma Guarulla i Romel Guzamana, les credencials com a parlamentaris no van ser acceptats inicialment en la constitució de l'Assemblea Nacional dimarts.

El diputat oficialista Pedro Carreño va recordar que sobre la investidura d'aquests parlamentaris «pesa un recurs d'empara amb una cautelar que el deixa sense efecte i està clarament establert en una sentència de la sala electoral del Tribunal Suprem de Justícia». El chavisme ja ha anunciat una denúncia per desacatament.