Dubtes a l'aliança de Podem sobre el referèndum català. Carolina Bescansa va dir que es van presentar el 20-D amb el compromís de facilitar el dret a decidir i ho mantenen encara que encara no han parlat amb el PSOE d'un futur Govern. Però des de Compromís, la seva coportaveu, Mónica Oltra, va subratllar que tot és negociable malgrat que va defensar un referèndum a Catalunya perquè probablement «ajudarà més» a mantenir un Estat comú que seguir «aferrissats cadascun en un extrem sense moure's ningú».

Qui va expressar el seu rebuig a un Govern del PSOE-Podem encara que el partit de Pablo Iglesias ajorni la seva proposta de referèndum a Catalunya va estat el president de Ciutadans, Albert Rivera.

La dirigent de Podem Carolina Bescansa va dir que es van presentar el 20-D amb el compromís de facilitar el dret a decidir i ho mantenen, encara que encara no han parlat amb el PSOE d'un futur Govern, només de la Mesa del Congrés, i creu que els socialistes han pactat una «gran coalició» amb el PP.

Va assegurar que els socialistes no van presentar cap proposta més enllà que volen presidir la Mesa, i va insistir als periodistes en què per a Podem és un compromís irrenunciable tenir quatre grups parlamentaris: el seu més els altres tres que corresponen a les candidatures en les quals van participar.

El diputat de Compromís-Podem Joan Baldoví no posa com a «línia vermella» l'exigència de celebrar un referèndum a Catalunya per negociar un possible Govern amb el PSOE, al contrari que Pablo Iglesias, encara que va dir que la consulta és una forma de resoldre un problema «enquistat». I com que la seva candidatura defensa aquest plantejament, aposten perquè aquesta legislatura sigui «una via de diàleg». «No cal tenir por a la democràcia, ni a votar. Es fa als països més avançats com Gran Bretanya i Canadà», va dir Baldoví, qui va acudir a la Cambra Baixa amb altres membres de la seva formació, entre ells l'actriu Rosana Pastor, l'única independent a la llista.

Sobre les negociacions amb el PSOE, ha reconegut que fins ara aquestes estan pilotades per Podem, però que a partir d'aquest moment ja participaran tots de manera conjunta.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va descartar que faciliti un Govern de PSOE-Podem, encara que el partit de Pablo Iglesias ajorni el referèndum sobre Catalunya i va dir que a pesar que s'intenti canviar «Podem és Podem». Rivera va criticar que «cada representant de Podem diu el que creu convenient» i va dir que per això «volen tenir diversos grups parlamentaris» perquè tenen «problemes d'incoherència» i han volgut fer «suma electoral pensant només en escons i no pensant en Espanya».