La Fiscalia de Bèlgica va confirmar ahir la troballa en un apartament del districte de Brussel·les de Schaerbeek de rastres d'explosius i 3 cinturons com els utilitzats en els atemptats del 13 de novembre a París, així com una empremta dactilar de Salah Abdeslam, el principal sospitós fugit.

El fiscal federal va indicar que «el passat 10 de desembre durant l'escorcoll d'un apartament del tercer pis del carrer Bergé, a Schaerbeek, es va trobar material que pot ser emprat per fabricar explosius, així com rastres de TATP (peròxid d'acetona)», va assenyalar en un comunicat.

L'habitatge va ser llogat per una persona amb identitat falsa que «podria ser una de les que ja es troben sota custòdia en aquest cas», va afegir.

També es van trobar «tres cinturons» fets a mà que podrien haver estat «utilitzats per transportar explosius», així com «una empremta dactilar de Salah Abdeslam», a la recerca i captura internacional.

El Ministeri Públic va confirmar aquestes informacions després que diversos mitjans haguessin indicat que els cinturons explosius que portaven els presumptes terroristes dels atemptats del 13 de novembre a París van ser fets en un habitatge de Schaerbeek.

Els mitjans belgues De Standaard, Het Niewsblad i Het Laatste Niews van assenyalar ahir que l'habitatge va servir «d'amagatall» a Abdeslam després dels atemptats de París.

Els detonadors haurien estat afegits als dispositius explosius a un hotel proper a París, a Alfortville, on Abdeslam havia reservat dues habitacions.