La secció tercera de l'Audiència de Sevilla ha arxivat definitivament el cas Arny, destapat fa 21 anys i relatiu a delictes relacionats amb la prostitució homosexual de menors en un bar de Sevilla, en el qual van ser condemnats 19 dels 46 homes processats.

Fonts judicials han explicat que l'Audiència de Sevilla ha dictat un decret pel qual declara prescrita la responsabilitat civil d'un dels acusats, la qual cosa suposa l'arxiu definitiu de les actuacions. La Fiscalia de Sevilla, afegeixen les fonts, per la seva banda, ha donat el vistiplau a l'arxiu de la causa.

La pena més important per aquest cas es va imposar a Carlos Saldaña, amo del pub Arny, que va ser condemnat el 1998 a 33 anys de presó per prostitució de menors i que el 2007 va aconseguir la llibertat condicional després d'un compliment efectiu de gairebé nou anys de presó.

Saldaña va ser condemnat per onze delictes de prostitució de menors, però el principi de compliment efectiu del triple de la màxima pena individual imposada situava en 9 anys el màxim que havia de passar a la presó, expliquen les citades fonts. Aquest imputat va passar 9 mesos de presó provisional entre octubre del 1995 i juliol del 1996, i després de la confirmació en el Suprem de la sentència emesa per l'Audiència va tornar a ingressar a l'abril del 2000 i va complir la seva condemna a les presons de Huelva, Madrid i Sevilla.

Altres condemnes

El segon processament al que va correspondre una pena més important va ser el de l'encarregat de l'Arny J.A.G.L., que va quedar en llibertat el maig del 2005 després de complir sis anys de condemna efectiva, del total de 18 que li va imposar l'Audiència de Sevilla.

La sentència, emesa l'any 1998, va ser confirmada l'any 2000 pel Suprem i va imposar condemnes d'un any de presó als clients dels pub de prostitució homosexual que van ser processats. L'Audiència va absoldre 33 dels 49 imputats basant-se en la falta de credibilitat dels joves denunciants, la majoria d'ells dedicats a la prostitució.

Saldaña i l'encarregat de l'Arny, un pub situat davant de l'estació de trens de Plaza de Armas de Sevilla, van ser els dos únics condemnats que van ingressar a la presó.

El ballarí argentí Domingo Arnaldo Concha, conegut com Arny i relacions públiques del club, va pagar la multa i les indemnitzacions que li van imposar els jutges i va eludir l'ingrés a la presó per complir un any i nou mesos.

El cas Arny va ser destapat per un dels nois que es prostituïen en el club, J.A.S.B., conegut com a "Testimoni número 1", un jove amb nombrosos antecedents penals que posteriorment va ser condemnat per assassinar un home l'abril del 2004 en Brenes (Sevilla) i que, entre d'altres, va acusar a un jutge de menors que va ser absolt.