El rei ha signat dos decrets que recullen el cessament d'Artur Mas com a president de la Generalitat i el nomenament de Carles Puigdemont com el seu successor, els quals seran publicats aquest dimarts pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Fonts de la Casa del Rei han informat que el cap de l'Estat ha procedit a rubricar sengles decrets quan ha rebut comunicació oficial des del Parlament de Catalunya sobre la investidura del nou president de la Generalitat.

Puigdemont va ser investit aquest diumenge en primera votació per majoria absoluta amb 70 vots a favor -62 de JxSí i 8 de la CUP-, dues abstencions de la CUP i 63 vots en contra de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí Que És Pot i PPC.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha sol·licitat aquest mateix dilluns una audiència amb Felip VI per traslladar-li el resultat del debat d'investidura. No obstant això, la Casa del Rei ha emès un missatge al Parlament català per demanar-li que li transmetés per escrit, en comptes de personalment, la comunicació oficial sobre la investidura del Carles Puigdemont.

Formalitzat aquest tràmit, a través de correu electrònic, el monarca ha signat els dos decrets que recollirà el BOE. El primer es refereix al cessament de Mas i el segon al nomenament de Carles Puigdemont, que prendrà possessió dimarts a la tarda, i es convertirà així en el 130è president de la Generalitat.