Les agressions sexuals massives a dones registrades el passat Cap d'Any a Colònia i pel que sembla comeses principalment per estrangers han tret a la llum casos similars a Suècia i Holanda, mentre el Govern alemany advertia contra els intents d'instrumentalització per part de la ultradreta. Les autoritats sueques van anunciar l'obertura d'una investigació sobre un cas d'agressions sexuals a càrrec d'un suposat grup de joves immigrants a l'estiu en un festival juvenil d'Estocolm, que la policia va ocultar en aquell moment.

El cas va ser revelat pel diari Dagens Nyheter, que es va remetre a informes interns enviats a la direcció de la policia d'Estocolm que van avisar de nombrosos episodis d'aquest tipus a l'agost al festival We are Sthlm.

Els informes al·ludien a joves que «es refreguen» contra noies, algunes d'onze o dotze anys; i de «tocaments», episodis que van anar augmentant i en els quals es va apuntar a una quinzena de refugiats, «especialment de l'Afganistan», que formaven part d'una banda.

A Holanda, l'agència central per a la recepció de sol·licitants d'asil (COA) va desaconsellar així mateix a nenes menors no acompanyades visitar l'església eritrea ortodoxa a Rotterdam per un presumpte risc d'abús sexual. Segons un mitjà local, la recomanació té com a origen l'existència d'«indicis seriosos» que s'han comès abusos sexuals, ja que suposadament almenys 22 menors d'edat haurien quedat embarassades després de ser obligades a mantenir relacions sexuals.

A Alemanya, la situació s'ha tensat encara més arran d'una sèrie d'atacs xenòfobs, pel que sembla coordinats a través de les xarxes socials com a resposta a aquests abusos.

Tres ferits a Colònia

Almenys dos pakistanesos i un sirià van patir lesions a Colònia després de ser agredits per grups d'homes que es van citar per internet amb el propòsit exprés d'«atacar persones no alemanyes», va explicar el portaveu policial, Norbert Wagner.