Els abusos sexuals a Colònia treuen a la llum altres casos a Suècia i?Holanda

Les autoritats d'Estocolm van amagar unes agressions patides durant un festival juvenil pel fet d'haver estat comeses per immigrants

12.01.2016 | 00:00
Manifestació contra els immigrants a Leipzig.
Manifestació contra els immigrants a Leipzig.

Les agressions sexuals massives a dones registrades el passat Cap d'Any a Colònia i pel que sembla comeses principalment per estrangers han tret a la llum casos similars a Suècia i Holanda, mentre el Govern alemany advertia contra els intents d'instrumentalització per part de la ultradreta. Les autoritats sueques van anunciar l'obertura d'una investigació sobre un cas d'agressions sexuals a càrrec d'un suposat grup de joves immigrants a l'estiu en un festival juvenil d'Estocolm, que la policia va ocultar en aquell moment.
El cas va ser revelat pel diari Dagens Nyheter, que es va remetre a informes interns enviats a la direcció de la policia d'Estocolm que van avisar de nombrosos episodis d'aquest tipus a l'agost al festival We are Sthlm.
Els informes al·ludien a joves que «es refreguen» contra noies, algunes d'onze o dotze anys; i de «tocaments», episodis que van anar augmentant i en els quals es va apuntar a una quinzena de refugiats, «especialment de l'Afganistan», que formaven part d'una banda.
A Holanda, l'agència central per a la recepció de sol·licitants d'asil (COA) va desaconsellar així mateix a nenes menors no acompanyades visitar l'església eritrea ortodoxa a Rotterdam per un presumpte risc d'abús sexual. Segons un mitjà local, la recomanació té com a origen l'existència d'«indicis seriosos» que s'han comès abusos sexuals, ja que suposadament almenys 22 menors d'edat haurien quedat embarassades després de ser obligades a mantenir relacions sexuals.
A Alemanya, la situació s'ha tensat encara més arran d'una sèrie d'atacs xenòfobs, pel que sembla coordinats a través de les xarxes socials com a resposta a aquests abusos.

Tres ferits a Colònia
Almenys dos pakistanesos i un sirià van patir lesions a Colònia després de ser agredits per grups d'homes que es van citar per internet amb el propòsit exprés d'«atacar persones no alemanyes», va explicar el portaveu policial, Norbert Wagner.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern
Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

Rajoy accepta l´encàrrec del Rei de formar govern

El debat d'investidura començarà aquest dimecres i acabarà previsiblement dissabte

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

L´Església prohibeix escampar les cendres dels difunts o tenir-les a casa

Un nou document del Sant Ofici de l'Església catòlica no accepta tampoc que es divideixin entre...

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

Comença sense incidents el trasllat dels refugiats de Calais

La Guàrdia Costanera italiana recupera 16 cadàvers d'immigrants en el rescat de 21 pasteres

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

L´opció sensata és ser un mateix

En aquests dies difícils per a la gran família socialista, davant la disjuntiva d'afavorir o...

Enllaços recomanats: Premis cinema