Només 16 persones van assistir com a públic al judici del cas Nóos que va començar ahir a Palma, de manera que van ocupar menys de la meitat dels 36 seients reservats per als ciutadans que volguessin acudir a la vista.

El judici del cas Nóos és una audiència pública, de manera que qualsevol persona podia presentar-se a l'Escola Balear de l'Administració Pública, on se celebra el judici, i accedir a la sala per estricte ordre d'arribada. No obstant això, ahir al matí ningú es va quedar fora, ja que només van acudir16 ciutadans interessats a presenciar en directe aquest judici històric.

D'aquesta manera, la primera fila sencera dels seients per als espectadors va quedar buida i, després del recés que es va fer per dinar, encara quedaven menys ciutadans disposats a escoltar les peticions de les defenses en la fase de qüestions prèvies.

El públic es va asseure a un costat dels 18 acusats i a l'altre flanc de la salaes van col·locar 17 cadires per a periodistes de mitjans estatals i internacionals.

Igual que els periodistes, els ciutadans que es van presentar a l'edifici de l'extraradi de Palma habilitat per al judici van haver de passar diversos controls de seguretat i no podien portar telèfons, tauletes, ordinadors, càmeres fotogràfiques ni qualsevol altre dispositiu de comunicació o susceptible de registrar imatges i sons.

Un dels membres del públic es va queixar de la «seguretat excessiva» dins de la sala de vistes. Javier Vives, estudiant de Comunicació de 24 anys, va decidir abandonar la sala, ja que les mesures de seguretat van provocar que no se sentís «còmode».

Els periodistes i policies van superar en nombre el de manifestants vistos en la concentració republicana convocada davant l'edifici que acull el judici. Una mica més d'una desena de manifestants va aconseguir reunir al carrer l'agrupació Unitat Cívica per la República.