La placa de la plaça del Caudillo al districte Fuencarral-El Pardo de Madrid va ser robada de matinada, abans que el consistori la retiri en aplicació de la llei de Memòria Històrica, i substituïda per un cartró que la reanomenava com a plaça de l'Amnèsia Històrica. Segons els veïns de la zona, el robatori es va produir a altes hores de la nit; i va requerir una escala i un tornavís per retirar la placa, que es trobava a més de tres metres d'altura i estava fixada amb cargols.

Tot apunta que l'individu va haver de pujar a la teulada d'un restaurant, sobre la façana del qual descansava el rètol, per arrencar-lo i substituir-lo posteriorment per un cartró -que també ha estat retirat- en què podia llegir-se la frase «perquè la retiri un roig... me l'emporto».

Aquest missatge fa clara referència a la decisió de l'Ajuntament de Madrid d'iniciar un procés per canviar el nom d'espais i edificis públics en aplicació de la llei de Memòria Històrica. El Servei Públic de Neteja Urgent (Selur) va retirar l'improvisat cartró, que havia estat enganxat amb silicona i que va deixar una taca a la paret com a únic record del curiós incident.