Alemanya agilitzarà les expulsions d´estrangers que delinqueixin

Les denúncies per abusos sexuals durant la nit de Cap d'Any s'eleven fins a les 650 només a Colònia

13.01.2016 | 00:00

El Govern alemany va anunciar una reforma per agilitzar l'expulsió d'estrangers que hagin comès delictes, enmig de l'alarma pels abusos sexuals i robatoris massius registrats el passat Cap d'Any i entre els presumptes autors dels quals hi ha peticionaris d'asil. Les crides a no instrumentalitzar el que va passar a Colònia i altres ciutats alemanyes a favor de la ultradreta es van succeir des de l'Executiu de la cancellera Angela Merkel, juntament amb l'anunci de mesures per millorar la protecció a la dona davant aquests delictes.
Tot estranger que incorri en abusos sexuals, contra la vida, la integritat física o la propietat haurà de comptar amb la possibilitat de ser expulsat del país, van anunciar els ministres d'Interior i Justícia, Thomas de Maizière i Heiko Maas, respectivament. La intenció del Govern és agilitzar els processos d'expulsió dels qui hagin estat condemnats en ferm a penes, en principi, d'un mínim d'un any per delictes que van de l'homicidi a lesions físiques, violacions, assetjament sexual o robatori amb reincidència.

Canvi de criteri
Fins i tot en el cas que la pena rebuda sigui inferior a un any pot obrir-se un procés d'expulsió, va precisar De Maizière, si es considera que això és d'«especial interès» per a l'Estat alemany. En la mateixa línia, podran perdre el dret a l'asil els sol·licitants condemnats a una pena de més d'un any i que suposin un perill per a la comunitat. Fins ara, es considerava que la pena mínima per obrir un procés d'expulsió era de dos anys i sempre sota la prerrogativa que es tractés de casos d'especial gravetat o gran reincidència.
Abans de procedir a l'expulsió, va matisar el titular d'Interior, s'avaluarà la situació particular de cada persona, el seu grau d'arrelament a Alemanya i si està exposada a algun perill al seu país d'origen. La mesura no es dirigeix ??específicament a peticionaris d'asil o refugiats, sinó a tots els estrangers que delinqueixin, i respon a la tensió política i social creada després del caos del Cap d'Any.
Segons les investigacions en curs, la gran majoria de les agressions, abusos, assetjaments o robatoris van ser comesos per homes procedents de països nord-africans i àrabs, aprofitant les aglomeracions al voltant de l'estació de tren de Colònia per Cap d'Any. Fins ara s'han presentat 650 denúncies només a Colònia, de les quals un 45% són per delictes sexuals, mentre se succeeixen les informacions sobre situacions semblants a altres ciutats alemanyes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

L´home que va amenaçar Puigdemont per Facebook li demana disculpes

Jorge Fernández atribueix el missatge a un "acalorament". Puigdemont ha anunciat que retira la...

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

Trump apunta a un possible frau electoral als EUA

La sospita del candidat republicà marca el darrer debat amb Clinton

El Parlament inicia la tramitació per declarar nuls els judicis sumaríssims del franquisme

El Parlament inicia la tramitació per declarar nuls els judicis sumaríssims del franquisme

La resolució s'ha aprovat durant el pel d'aquest dimecres a la cambra catalana

El TC anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El TC anul·la la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El tribunal creu que el Parlament té poder per regular els espectacle taurins, però no per...

Escòcia publica un projecte per convocar una altra consulta d´independència

Escòcia publica un projecte per convocar una altra consulta d´independència

Nicola Sturgeon considera que el país ha de poder redefinir el seu futur després del Brexit del juny

Enllaços recomanats: Premis cinema