El tribunal del cas Malaia va ordenar que els 27 condemnats amb penes superiors als dos anys de presó ingressin en un termini de deu dies com a màxim en el centre penitenciari que ells triïn. El tribunal que va jutjar el cas Malaia, el principal cas de corrupció a Espanya, va notificar a tots els encausats un acte d'execució de la sentència, que consta de 16 folis. A l'únic processat que no l'afecta la resolució judicial és al cervell del cas, Juan Antonio Roca, que ja està a la presó.

Entre les persones a les quals se'ls requereix el seu ingrés hi ha l'exalcaldessa Marisol Yagüe i la que va ser l'assot de Jesús Gil durant els seus anys de regidor socialista, Isabel García Marcos, que va ser expulsada del PSOE al 2003 per donar suport a la moció de censura que va deposar l'exalcalde de Marbella Julián Muñoz. També hauran d'ingressar en un centre penitenciari nombrosos exregidors de Marbella, testaferros del cervell de la trama, Juan Antonio Roca, i alguns empresaris.

Una altra persona que haurà d'ingressar és Tomás Reñones, que va ser alcalde en funcions de Marbella des de la detenció de Marisol Yagüe el 29 de març fins a la presa de possessió de la comissió gestora el 21 d'abril. Reñones, de 45 anys i nascut Santiago de Compostel·la, va ser abans de dedicar-se a la política jugador i capità de l'Atlètic de Madrid, club que va presidir l'exalcalde de Marbella Jesús Gil, ja mort.

Entre els empresaris als quals se'ls ordena que ingressin a la presó hi ha els constructors José Ávila Rojas, Carlos Sánchez, Pedro Román i Andrés Lietor. Entre els advocats i testaferros hi ha Manuel Sánchez Zubizarreta, Juan Germán Hoffman, Montserrat Corulla i Oscar Benavente, entre d'altres persones.