Les autoritats turques van detenir cinc persones que creuen que estan directament vinculades amb l'atemptat suïcida de dimarts a Istanbul, que va causar la mort de deu turistes estrangers. Així ho va confirmar el primer ministre turc, Ahmet Davutoglu, en assenyalar que s'havien produït quatre arrestos després del ja realitzat dimarts a la nit.

Davutoglu va confirmar que el responsable de l'atemptat, identificat pel Govern com un sirià d'origen saudita, nascut el 1988, «havia entrat a Turquia com un refugiat normal». L'home, nascut a l'Aràbia Saudita, va entrar a Turquia procedent de Síria i es va presentar el 5 de gener a l'oficina d'immigració de Zeytinburno, a Istanbul, per sol·licitar asil.

El terrorista es deia Nabil Fadli, va acudir a l'oficina d'immigració en companyia de quatre persones més i va romandre diversos dies en la direcció que li van facilitar les autoritats.

El ministre d'nterior turc, Efkan Ala, va confirmar que la identificació del terrorista va ser fàcil gràcies al fet que es disposava de les seves empremtes dactilars. En tot cas, aquesta persona no constava en cap registre de sospitosos de terrorisme, ni local ni d'altres països, amb els quals Turquia intercanvia informació, segons va assenyalar Ala.