El Parlament veneçolà, controlat per l'oposició al Govern, va acatar la decisió del Tribunal Suprem de Justícia (TSJ), que va dictar la suspensió dels tres opositors elegits per l'estat d'Amazones, fet pel qual havia estat declarat en desacatament. «S'acata o es compleix, o s'observa, paraules sinònimes. No tenim cap problema amb dir-ho si això satisfà o contribueix a que vostès assisteixin a la Cambra a complir amb els seus deures constitucionals», va dir als chavistes el president del Parlament, Henry Ramos Allup

D'aquesta manera, i mentre el TSJ decideix sobre la impugnació chavista de l'elecció dels legisladors amazònics, la majoria que té l'opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) a l'AN es redueix de 112 a 109 legisladors.

La decisió d'acatar la sentència del TSJ es dóna després que els tres opositors suspesos decidissin sol·licitar al Parlament la seva separació del càrrec per poder-se defensar i alhora posar punt final a la crisi institucional que va implicar la seva incorporació a l'Assemblea. Nirma Guarulla, Romel Guzamana i Julio Ygarza són els tres diputats elegits per l'estat Amazones, la proclamació dels quals va ser suspesa pel TSJ, dies abans de prendre'ls jurament, com a mesura cautelar al recurs d'impugnació interposat pel chavisme, que va al·legar frau en les eleccions en aquest estat.

La junta directiva de l'AN, controlada per l'oposició, va decidir desobeir la mesura i va prendre jurament als tres diputats, fet que va provocar una nova sentència del TSJ, que va decretar el desacatament de la Cambra novament formada i la nul·litat de tots els seus actes mentre els parlamentaris suspesos no abandonessin els seus càrrecs.