La diputada més veterana en aquest mandat serà María Teresa de Lara Carbó, que va néixer a Girona el 1942 i ahir va presidir la Mesa d'Edat. La diputada va explicar que va viure a la capital gironina fins als 17 anys. Llavors va marxar a estudiar la llicenciatura de Químiques a Barcelona. «Ho vaig decidir perquè al batxillerat em va agradar l'assignatura de Química des del primer dia d'institut». Va estudiar tota la seva formació bàsica als Escolapis, al Barri Vell, on encara conserva el record d'alguns companys d'estudis malgrat que no hi manté contacte. La seva família residia llavors a la Rambla de Girona, número 17. La diputada és filla de militar i la seva mare era mestressa de casa.

Per part materna encara manté uns estrets llaços amb la seva família gironina. La diputada popular visita la ciutat de manera habitual, segons va confessar, «almenys un cop cada any». Entre els seus cosins germans es troba Oriol Suñer i Carbó, empresari i diputat de CiU al Parlament entre 1984 i 1995. Afirma que «Girona és una de les províncies més maques d'Espanya i de les més desconegudes. La gent coneix molt la Costa Brava però no coneix l'interior», va afirmar.

Quan va acabar els estudis a Barcelona, María Teresa de Lara es va casar amb un militar gironí i van haver de desplaçar-se a Madrid, on va ser destinat.

Errada corregida

En aquest sentit, quan es donava per fet que el ministre en funcions José Manuel García Margallo presidiria la Mesa d'Edat com a diputat més veterà (71 anys), qui va acabar fent-ho va ser De Lara. L'explicació és que la diputada conservadora havia indicat a la fitxa de l'anterior legislatura que va néixer el 1944. En renovar la seva credencial, la diputada es va adonar que havia comès un error i va corregir la data, aclarint que realment va néixer el 1942, concretament 4 mesos abans que el ministre.