Tres persones van morir en una allau als Alps francesos, que es va desencadenar en una pista tancada i va arrossegar principalment un grup d'estudiants de l'institut Sant-Exupery de Lió. L'allau va causar la mort de dos adolescents i un esquiador ucraïnès que no pertanyia al grup escolar, i va deixar a més quatre ferits -tres en aturada cardiorespiratòria-. El professor que acompanyava el grup també es troba ferit de gravetat i va ser traslladat a l'Hospital de la Universitat de Grenoble, a La Tronche.

Aquest incident va tenir lloc en una pista tancada del massís de Deux-Alps, a Isère, segons va explicar l'alcalde de Vénosc, Pierre Balme, al mitjà francès Le Dauphine Liberé.

Ràpidament es van mobilitzar importants recursos d'emergència: el pilot d'Alta Muntanya de la Gendarmeria (PGHM) de Versoud, 30 equips de rescat de l'estació, tres gossos ensinistrats i tres helicòpters, un d'ells equipat amb una càmera tèrmica.

Segons un comunicat del Govern de la república, el president, François Hollande, es va dirigir als afligits donant-los el seu «més sincer condol» i assegurant que compten amb «la solidaritat de tota la nació».

Per part seva, el primer ministre francès, Manuel Valls, va expressar el seu condol a través de la xarxa social Twitter: «Gran tristesa després de l'allau d'aquesta tarda a les Deux Alpes. Tots els nostres pensaments van cap a les víctimes i aquells que estiguin lluitant per la seva vida».

La ministra d'Educació francesa, Najat Vallaud-Belkacem, va viatjarà ahir al vespre cap al Liceu Saint-Exupéry de Lió, l'institut afectat per la mort de dos dels seus estudiants en l'allau. A més, dos equips de metges i psicòlegs es troben a disposició de les famílies, un a Lió i un altre a l'estació d'esquí. El fiscal de Grenoble ha obert una investigació sobre els fets.