El tribunal que jutja el cas Nóos no decidirà de forma imminent sobre l'aplicació de la doctrina Botín a la infanta Cristina, com van reclamat la seva defensa, la Fiscalia anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat. La decisió no es comunicarà ni aquesta setmana ni la que ve, segons van indicar fonts jurídiques a Ser. Ahir, les tres magistrades que formen la sala, la presidenta i ponent, Samantha Romero, i les magistrades Eleonor Moyá i Rocío Martín, van acudir a la seu de l'Audiència Provincial de Palma.

Les magistrades tenen a sobre de la taula la decisió relacionada amb totes les qüestions prèvies presentades per les parts. No només l'aplicació de la doctrina Botín, sinó, per exemple, els arguments dels advocats dels acusats de la branca valenciana que van qüestionar les competències del tribunal per jutjar els seus defensats. Van argumentar que la causa hauria de ser enjudiciada a la Comunitat Valenciana, en contra del que va postular la Fiscalia, que considera que la causa no es pot dividir en diverses parts perquè està connectada.

De moment, no hi ha una data assenyalada perquè el tribunal comuniqui a les parts la resolució de les qüestions prèvies, però fonts judicials indiquen que no serà ni aquesta setmana ni la que ve. En qualsevol cas, a partir del dia nou de febrer el judici es reprendrà amb la incògnita sobre si la Infanta s'asseurà de nou a la banqueta.

Precisament, de la doctrina Botín i de la tasca del tribunal va parlar en la seva estrena al Congrés el diputat de Podem per Balears i magistrat en excedència, Juan Pedro Yllanes. Yllanes, que va renunciar a presidir el tribunal per concórrer a les eleccions amb Podem, va manifestar que el cas de la germana del Rei no és idèntic al del banquer.