L'alcalde de la localitat alemanya de Landshut, Peter Dreier, va traslladar amb autobús 31 refugiats sirians fins a l'oficina de la cancellera, Angela Merkel, en una protesta contra la seva política de «portes obertes» cap als refugiats.

L'autobús, escortat per la policia, va arribar després d'un viatge de 550 quilòmetres fins a les oficines de Merkel, on una desena de manifestants duien a terme una protesta contra les polítiques migratòries del Govern no relacionada amb l'acte de Dreier.

L'alcalde de Landshut va afirmar l'any passat que realitzaria aquest trasllat de refugiats, alertant que el seu municipi no podia seguir fent front al gran nombre d'arribades. «Crec que hem d'assegurar un tractament humanitari a aquests refugiats. A aquesta escala i en un termini de temps tan curt, no podem seguir garantint-ho», va dir des de Berlín.

Les autoritats de Landshut havien acordat prèviament que els 31 refugiats serien transferits a les autoritats de la capital, si bé de moment no està clar on seran traslladats, encara que tot apunta que seran allotjats en un campament. «Estic una mica decebut, ja que he estat en contacte amb la Cancelleria, i no esperava que els refugiats fossin allotjats finalment en campaments aquí a Berlín», va reconèixer Dreier.