L'aplicació de la doctrina Botín en el cas Nóos podria no ser un argument jurídic suficient per evitar que la infanta Cristina pugui tornar a seure a la banqueta dels acusats, com pretén la seva defensa, la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. En un cas recent, jutjat pel mateix tribunal de l'Audiència de Palma, una dona que va ser acusada d'un delicte, no com a autora, sinó únicament a títol lucratiu, va ser obligada a romandre asseguda a la banqueta durant totes les jornades en què es va perllongar el judici. La situació d'aquesta dona es podria comparar amb la de la germana del Rei, a la qual les acusacions públiques no consideren directament autora del delicte fiscal, però sí la responsabilitzen a títol lucratiu, és a dir, que es va beneficiar personalment dels diners procedents de la irregularitat tributària.

La dona que va haver de patir l'experiència d'estar una setmana asseguda a la banqueta dels acusats, tot i que directament no se li imputava cap delicte, va ser Catalina Rosselló, la mare de Luis Rodríguez Toubes, el jove Luisito, condemnat per estafar un matrimoni de Llucmajor per quedar-se amb tota la seva fortuna.

Cap acusació, és a dir, ni el fiscal ni els advocats de les víctimes, va exigir que la dona estigués present en el judici. Podria haver estat representada pel seu advocat. No obstant això, el tribunal, abans d'iniciar-se la vista, va acordar que la dona fos tractada exactament igual que els altres acusats. És a dir, que s'assegués a la banqueta i que se sotmetés a interrogatori de les parts. I una vegada va concloure la seva declaració, no se li va comunicar que podia abandonar el judici. Va estar asseguda a la banqueta fins a l'últim dia.

Catalina Rosselló, que per cert va ser condemnada, estava acusada de beneficiar-se de l'estafa que va ordir el seu fill. El jove Rodríguez Toubes, aprofitant-se d'uns poders de la seva mare, va inscriure al seu nom diverses de les finques que li va donar, sota engany, el matrimoni de Llucmajor. La dona no va intervenir mai en la negociació per enganyar les víctimes.