La subdelegació del Govern de Castelló ha imposat unes multes de 6.000 euros a cada un dels 35 activistes antitaurins que van impedir la celebració d'una festa de toro embolat el passat 5 de desembre a la localitat castellonenca d'Olocau del Rei. Tal com va informar la subdelegació, són les sancions més altes imposades a Espanya a uns antitaurins per manifestar-se en festes populars; més fins i tot que algunes de les aplicades després de la celebració del Toro de la Vega a Tordesillas (Valladolid), que van arribar als 5.200 euros.

Els multats poden realitzar al·legacions a la sanció administrativa, que els ha estat notificada recentment i que tindran un descompte del 50% de la mateixa si es paga immediat. Des de la subdelegació s'ha subratllat la gravetat de l'acció del col·lectiu dels antitaurins, que va impedir la celebració d'un festeig autoritzat tot i comptar amb els permisos preceptius.

Així, se'ls considera autors de la vulneració de dos articles de la Llei de Seguretat Ciutadana, per haver posat en perill la seguretat en un acte públic i per celebrar una manifestació de més de 20 persones sense convocatòria prèvia. També se'ls ha considerat responsables de desperfectes, a més del perjudici econòmic per al municipi.

El grup de manifestants, que ara ha estat sancionat, havia convocat a través de les xarxes socials la concentració a la localitat d'Aranyel, on es va instal·lar un dispositiu policial, tot i que finalment es va desplaçar a Olocau del Rei. Pel que fa als 35 multats, la subdelegació va dir que només sis són de Castelló, mentre que les altres 29 persones sancionades pertanyen a diferents províncies de l'Estat.