"Domingo González Arroyo estima la política i sent que ha nascut per servir i no per governar". Així comença el perfil del dirigent canari escrit al web de la formació creada per ell mateix. Va néixer a l'illa de Lanzarote, tot i que amb només tres dies el van portar en un vaixell de vela a La Oliva. Va tenir 18 germans i també ha estat prolífic en la seva descendència, amb 12 fills. Malgrat la seva ideologia més aviat conservadora, presumeix del seu pare, que també va ser alcalde de La Oliva pel Front Popular i va ser tret a punta de pistola de l'ajuntament per un piquet franquista.

Se sent orgullós del malnom de marquès de les Dunes amb el qual se'l coneix en els cercles polítics i mediàtics de Canàries. Aquest sobrenom no ve precisament perquè heretés un títol nobiliari. Els que el coneixen bé afirmen que quan era jove anava als balls vestit de blanc i presumia de ser més que ningú, cosa que va demostrar ja des dels anys 60.

La Oliva té com a referència turística mundial les grans dunes de Corralejo, un espai únic que també ha estat objecte de l'especulació urbanística i que González

Arroyo va permetre quan controlava amb mà de ferro els destins de l'Ajuntament de La Oliva. També

va intentar fer el mateix en una altra zona turística emblemàtica, El Cotillo, requalificant bona part de la seva costa per a construccions turístiques. El seu pla no va tirar endavant.

Nombroses denúncies

En la seva polèmica trajectòria González Arroyo s'ha vist involucrat en denúncies lligades a l'urbanisme, a llicències municipals i a la barreja dels seus negocis privats amb la gestió municipal. Algunes segueixen vives i pendents de sentència.

González Arroyo ha desenvolupat la seva tasca sota els principis caciquils que van dominar Espanya. Al llarg de la seva trajectòria s'ha enfrontat amb tot tipus de rivals polítics, socials i veïnals, però potser el que li ha comportat més disgustos ha estat el seu enfrontament amb les dones, tant en l'àmbit personal com polític. El veterà polític ha protagonitzat al llarg de seva trajectòria bronques dialèctiques que l'han portat a ser qualificat per les seves rivals fèmines com a "masclista" i "misogin".

Des del punt de vista personal,

González Arroyo va ser denunciat el 2011 per la seva parella, amb la qual va estar 21 anys, per maltractament psicològic i insults. El dirigent va arribar a ser detingut

i el jutge va sobreseure la causa per falta de proves. Un altre fet que ha passat a la posteritat va ser el gravat per un regidor del municipi d'Antigua, al qual va intentar subornar oferint-li "un quilet" perquè

donés suport a una moció de censura.