El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar ahir que el seu partit no pactarà amb el PP perquè serà "coherent" amb el canvi que creu que han demanat els espanyols i "no renunciarà a ser arquitecte del nou temps polític" que s'ha obert a l'Estat espanyol des del el 20 de desembre. Una actitud que va defensar per activa i passiva, diu, durant la campanya de les passades eleccions legislatives espanyoles. "Actuarem al dictat dels nostres valors, al servei del canvi i el progrés i de l'interès general de la majoria a la qual ens devem", va subratllar el líder del PSOE, Pedro Sánchez, durant el dinar anual dels socialistes càntabres, després d'assegurar que no se sent "pressionat" sinó "bé" i "fort" per afrontar els reptes que té per endavant.

Abans de l'acte amb militants i simpatitzants socialistes, Sánchez es va reunir amb el president de la Comunitat Autònoma de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, i va compartir-hi, en un bar pròxim al Govern regional, uns vins de la terra i unes anxoves, un àpat que agrada molt al singular president regional.

Després de la seva trobada amb Revilla, va dir als periodistes que seguien el seu viatge per terres càntabres que ell és "coherent" i que el seu partit no pactarà amb el PP, com ja va assegurar durant la campanya "de manera molt clara" perquè creu que els espanyols han demanat un canvi, que serà, va dir, necessàriament "progressista" i "amb diàleg" entre els diferents partits que formen el Congrés de Diputats i el Senat.

Així ho va afirmar després que Revilla li digués "Pedro, sigues fort". El líder dels socialistes li va respondre que ho serà, perquè és "coherent" i perquè, a parer seu, Mariano Rajoy "no és la persona capacitada per poder liderar" els "grans consensos" que necessita l'Estat. "Espanya necessita grans transformacions que exigiran grans consensos i Mariano Rajoy, que ha governat sol i davant de tots, i que fins fa pocs dies ha confós la seva majoria absoluta amb l'absolutisme, no és la persona ?capacitada per poder liderar aquests grans consensos" , va postil·lar.

Sánchez va indicar, en una al·lusió més o menys clara a Podem, que "davant d'altres que han començat a traçar línies vermelles, a parlar des talaies i a construir cordons sanitaris", els socialistes lluitaran per "teixir llaços, construir ponts i suscitar els grans consensos que necessita Espanya". També va afirmar que "el més important" que ha passat aquesta setmana a l'Estat Espanyol és que el socialista Patxi López ha estat elegit president del Congrés en un pacte entre PP, C's i el mateix PSOE. El líder socialista opina això perquè creu que amb l'exlehendakari basc "torna el diàleg" al Congrés de Diputats. I va recordar que, tot just constituir-se el nou Parlament, el seu partit va registrar disset iniciatives parlamentàries de diversa índole perquè entén que el canvi "no pot esperar un minut més".

Pedro Sánchez va rebre el suport del president càntabre, Miguel Ángel Revilla, que va mostrar-se "al·lucinat" amb la "campanya" que veu contra el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i es va preguntar si és per ser "absolutament decent", haver estat elegit "legítimament" pel seu partit i dir que "mai" pactaria amb el PP. Unes paraules elogioses que el president càntabre va embolcallar afirmant que va ser "un plaer" rebre Sánchez.

Revilla va opinar que hi ha "fenòmens mediàtics", així com creu que també des de "l'IBEX 35" i algun "enemic propi", que estan fent que Pedro Sánchez recordi Gary Cooper en la pel·lícula Solo ante el peligro, però va dir que el líder socialista és fort.