La defensa de Montserrat González i Triana Martínez, acusades de la mort de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, ha reconegut que "no tenia cap dret" a cometre el crim, però ha dit que González va prémer el gallet i que ho va fer "per la seva filla", perseguida per "terra, mar i aire" per la víctima.

El lletrat José Ramón García, que defensa les dues acusades en el judici que se celebra a l'Audiència Provincial de Lleó, ha intervingut davant el jurat per exposar les seves conclusions prèvies, en les quals demana 8 anys i mig de presó per a González, per la qual al·lega alienació, i la lliure absolució per a la seva filla, Triana.

Durant la seva al·locució davant el jurat -cinc dones i quatre homes- García ha coincidit amb les acusacions i el fiscal en què es tracta d'un delicte d'assassinat, però ha negat que es pretengui jutjar Carrasco en aquest procés, com li havien retret les altres parts. "No es jutja la víctima", però el lletrat creu que "hi ha dades importants" per a la defensa, com ara la situació anímica de la mare de Triana, Montserrat, es veiés "perforada dia a dia" amb una "persecució per terra, mar i aire" de Carrasco Triana. Perquè, segons l'advocat defensor, per a Montserrat va arribar el moment de "o la meva filla o ella".

Montserrat González és "responsable" del crim i la defensa admet que va ser un assassinat, però considera que hi ha atenuants que li permeten demanar menys anys de presó que els 23 que sol·licita el fiscal. Una quantitat que entén elevada "quan recentment hi ha hagut un cas més greu" de l'assassinat d'una mare a la seva filla (en al·lusió al cas d'Asunta Basterra) i es va demanar una condemna menor.

En qualsevol cas, García ha insistit que l'assassina confessa es va veure en la "tesitura" de cometre el crim per aquesta persecució a la seva filla i no perquè la víctima era presidenta de la Diputació lleonesa. García ha reiterat la seva queixa que, segons ell, se li hagi limitat el dret de defensa durant el procés, per la qual cosa va demanar empara al Tribunal Constitucional, que li ha instat a tornar a plantejar l'empara després del judici, per la qual cosa el procés podria repetir-se ha advertit.

El lletrat ha afegit que al jurat se li han privat de proves documentals que els han privat de comprovar que realment va existir aquesta persecució.

Durant el seu relat s'ha referit al moment del crim i a com Montserrat es va tapar per no ser reconeguda després d'etzibar: "no és una gihadista que tan se li'n dóna el que passi", ha postil·lat.