La Fiscalia i la Policia de Colònia van informar de la detenció d'un primer sospitós per agressió sexual després dels incidents registrats per Cap d'Any en aquesta ciutat de l'oest d'Alemanya. Es tracta d'un algerià de 26 anys que es troba en presó preventiva i al qual s'imputa haver agredit sexualment una dona i haver-li robat el telèfon mòbil, segons el fiscal de Colònia, Ulrich Bremer.

L'home va ser detingut dissabte passat en un centre de refugiats de Kerpen, al sud-oest de Colònia, amb un altre ciutadà algerià de 22 anys i tots dos es troben en presó preventiva. Durant l'escorcoll, els agents van trobar dos telèfons mòbils relacionats amb els successos de Cap d'Any a Colònia, un dels quals va ser robat durant una agressió sexual quan la víctima es trobava envoltada per un grup d'homes. El segon mòbil va ser sostret a una altra víctima sense que es produís una agressió sexual.

Es tracta del primer sospitós dels successos de Colònia que es troba en presó preventiva per presumpta agressió sexual, va assenyalar Bremer, que va afegir que l'acusat encara no s'ha pronunciat sobre els fets.

També divendres va ser detingut a Aquisgrà un home de 25 anys per estar en possessió d'un telèfon mòbil que havia estat robat durant els incidents de Cap d'Any. El sol·licitant d'asil algerià es troba així mateix en presó preventiva. La fiscalia va aclarir que està investigant un total de 21 sospitosos, dels quals vuit es troben en presó preventiva, acusats principalment de robatori.

Dues setmanes després dels fets, les denúncies presentades arran dels incidents de Cap d'Any sumen ja un total de 766, aproximadament la meitat d'elles per agressió sexual, va assenyalar Bremer.

Entre les denúncies hi ha almenys tres per violació, mentre en altres casos encara s'està estudiant si els fets que consten descrits són constitutius d'aquest tipus de delicte.