Almenys 25 persones, entre elles diversos estudiants, professors i guàrdies de seguretat, han mort en l'assalt talibà a una universitat del nord de Pakistan, en què han resultat ferides a més desenes de persones.

"Hi ha hagut tres explosions de granades que han deixat 21 morts confirmats incloent professors i estudiants, l'Exèrcit ha pres l'edifici i continua la recerca per si hi ha atacants ocults", ha indicat a Efe un oficial de la policia regional, Saeed Wazir.

Per la seva banda, el director general de l'oficina de relacions públiques de l'Exèrcit (ISPR, en anglès), Asim Bajwal, ha informat en el seu compte de Twitter que els seus "franctiradors han matat dos terroristes més", xifra que eleva a quatre el nombre d'insurgents morts.

Les forces de seguretat han desplegat un ampli dispositiu mentre, als voltants, les famílies de les possibles víctimes esperaven notícies. Les autoritats han confirmat el rescat d'almenys 70 persones, si bé no han donat l'operació per finalitzada.

Lluita contra el terrorisme

El primer ministre pakistanès, Nawaz Sharif, que es troba a Suïssa per assistir al Fòrum Econòmic Mundial de Davos, ha expressat en un comunicat el seu "profund pesar" i ha reiterat el seu compromís per "eliminar l'amenaça del terrorisme". "Els que maten estudiants i ciutadans innocents no tenen fe ni religió", ha subratllat.

Charsadda, situada uns 40 quilòmetres al nord de Peshawar, és una ciutat del nord-oest del Pakistan que ha estat escenari de nombrosos atacs per part de milicians talibans durant l'última dècada. Els mitjans pakistanesos recorden aquest dimecres la matança comesa al desembre de 2014 contra una escola militar de Peshawar, en què van morir unes 140 persones.

De moment cap grup ha reclamat l'autoria de l'atac, que ha tingut lloc tot just un dia després que almenys deu agents morissin en un atemptat perpetrat prop d'un lloc de control als afores de Peshawar.