El cap del Govern, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, van aprofundir en els seus retrets mutus que semblen allunyar la possibilitat d'un pacte d'investidura, el que va portar Ciutadans a intuir un acord perquè el dirigent socialista sigui president amb els vots de Podem i PNB.

Rajoy va assegurar que seguirà «donant la batalla» per aconseguir el suport del PSOE a un Govern d'àmplia base i que creu que seria «el millor» per a Espanya. Però davant les successives negatives de Sánchez a parlar amb el PP i el fet que ho faci amb tots els altres, «inclosos els independentistes», el va instar a explicar aquesta actitud i va llançar una advertència. «Des del sectarisme, la negació a parlar, a dialogar i a intentar arribar a algun tipus d'acords, no es construeix absolutament res», va avisar Rajoy.

Gairebé al mateix temps, el secretari general del PSOE insistia en les seves crítiques al president del Govern perquè considera que és un dirigent amb «un projecte polític esgotat, assetjat per la corrupció i aïllat» i que ja és «incapaç d'acordar amb ningú més que amb ell mateix».

Per a Sánchez, «quatre anys governant d'esquenes a tot el món passen factura» a Rajoy i al PP. A més, davant la possibilitat que en breu Rajoy pugui sotmetre's a una votació d'investidura, va lamentar que no hi hagi notícies sobre les seves negociacions amb altres partits.

Davant la distància entre Rajoy i Sánchez, Ciutadans veu «difícil» que pugui governar l'actual president i considera que podria tirar endavant la investidura del líder socialista amb el suport de Podem i PNB, l'abstenció de la resta de forces i el vot en contra del propi Ciutadans i del PP. Són els càlculs que fan fonts de Ciutadans sobre les opcions de governabilitat que estudia Albert Rivera, tenint en compte els últims passos que ha fet el PSOE per intentar demanar el suport d'altres formacions, com la cessió de senadors.