Colòmbia i les FARC pacten un mecanisme per verificar l'alto el foc i l'entrega d'armes

20.01.2016 | 07:13

El Govern de Colòmbia i les FARC van acordar a l'Havana un mecanisme de monitoratge i verificació del futur alto el foc bilateral i definitiu, que inclourà una missió internacional seleccionada per l'ONU encarregada també de comprovar l'abandonament de les armes per part de la guerrilla.
El mecanisme serà tripartit i estarà integrat per representants elegits pel Govern, per la guerrilla i per l'esmentat component internacional, van explicar les parts en una declaració conjunta a la capital cubana.
Govern i guerrilla van acordar també que demanaran a les Nacions Unides que aquest grup de verificadors internacionals el conformin experts civils de països membres de la Comunitat d'Estats Llatinoamericans i Caribenys.
El mecanisme de verificació, que iniciarà les seves tasques una vegada que s'hagi signat l'acord per a la pau, estarà presidit i coordinat per aquest grup internacional, que també tindrà facultat per dirimir controvèrsies, fer recomanacions i presentar informes. Sobre l'abandonament de les armes, aquesta missió internacional «la verificarà en els termes i amb les degudes garanties».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema