La Guàrdia Civil investiga dos joves de 19 i 22 anys, treballadors d'una explotació porcina a Huércal-Overa (Almeria), que presumptament van sacrificar 19 garrins saltant i deixant-se caure sobre ells, van gravar aquesta acció amb un mòbil i difondre el vídeo al través de WhatsApp.

Els joves, investigats com a presumptes autors dels delictes de maltractament animal i danys, es trobaven el 7 de gener a la feina realitzant el deslletament dels garrins i traslladant-los fins a altres mòduls, ha informat avui la Guàrdia Civil.

Quan els garrins es trobaven al passadís de trasllat, van tancar l'accés i la sortida, de manera que els animals van quedar tancats, sense possibilitat d'escapar.

En aquest moment, i mentre un d'ells gravava amb el seu telèfon mòbil, l'altre jove va saltar al passadís fins a en tres ocasions "caient amb tot el seu pes sobre els garrins" i sacrificant d'aquesta manera a 19 porcs, mentre que altres 53 van quedar malferits i van morir posteriorment.

Els joves van distribuir la gravació de vídeo a través de la plataforma WhatsApp i dies més tard el responsable de l'explotació porcina va conèixer el succés, per la qual cosa va informar el Seprona de la Guàrdia Civil.

Després de visionar el vídeo, els agents van identificar i van localitzar els presumptes autors, DAA, de 19 anys, i MR, de 22, qui són investigats com a presumptes autors dels delictes de maltractament animal i danys.

Les diligències instruïdes per la Guàrdia Civil juntament amb els investigats han estat posades a disposició del Jutjat de Guàrdia d'Huércal-Overa (Almeria).