La líder del partit opositor Vente Venezuela, María Corina Machado, va exigir que sigui destituït l'encarregat de la presó on es troba el dirigent del partit Voluntad Popular, Leopoldo López, acusat de vexar l'esposa i la mare d'aquest en presència dels seus dos fills menors. L'Assemblea Nacional (AN), des d'aquest mes controlada per l'oposició, «ha d'exigir-li al ministre de Defensa i cap de la Força Armada, general Vladimir Padríino que destitueixi i investigui immediatament el coronel Viloria, responsable d'aquests fets infames», va exigir Machado a través de la xarxa social Twitter.

Lilian Tintori i Antonieta Mendoza, esposa i mare de López, van denunciar que, en presència de Manuela i Leopoldo, de 6 i 3 anys, ambdues van ser despullades i revisades fins i tot a les seves parts íntimes per ordre del coronel identificat només amb el seu cognom.

«La infame pràctica de requisar milers de dones veneçolanes que visiten familiars presos és la més cruel representació del règim depravat. Prou», va afegir Machado. La líder del Partit Vente Venezuela va dir a Tintori i a Mendoza que «totes les dones veneçolanes senten en carn pròpia l'agressió».