El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco va enviar a presó incondicional 5 dels detinguts pel frau de l'empresa pública Agua de las Cuencas Mediterraneas (Acuamed), mentre que altres 8 van sortir lliures després de pagar fiances d'entre 12.000 i 50.000 euros que els va imposar el magistrat.

Quatre dels que van ingressar a la presó sense possibilitat de fiança són directius d'Acuamed -el director general, Arcadio Mateo del Puerto; el seu responsable de Contractació, Francisco Javier Gómez Pastor; la seva directora d'Enginyeria i Construcció, Maria Gabriela Mañueco; i el seu delegat a València, Pablo Martín-. El cinquè és Nicolás Steegmann, president de Altec.

Les majors fiances han recaigut sobre el president de FCC Construcciones, Miguel Jurado Fernández, i el director d'Infraestructures a Espanya d'Acciona, Justo Vicente Pelegrini, que van pagar els 50.000 euros que els va imposar el jutge per evitar la presó.

Acuamed va acordar amb FCC una compensació indeguda de 40 milions d'euros, pactada amb «càrrecs d'alt nivell del Ministeri d'Agricultura, que finalment es va consignar en una partida de 36 milions que va ser inclosa en els pressupostos generals de l'any 2015.