El grup terrorista Estat Islàmic (EI) va alliberar 270 ostatges del grup de 400 persones que va segrestar dissabte a la zona d'Al Baguiliya, al nord de la ciutat de Deir al-Zur, al nord-est de Síria. Els alliberats són menors de 14 anys, dones i homes majors de 55 anys. L'EI reté encara uns 130 homes i dones, als quals està investigant per saber si tenen vincles o no amb el règim sirià de Bashar al-Assad. A aquestes persones se sumen 50 homes que els extremistes van capturar dimarts en batudes a Al Baguiliya.

El Govern de Damasc i l'Observatori Sirià de Drets Humans van denunciar el passat cap de setmana la matança i el segrest de centenars persones per part dels radicals a Al Baguiliya, encara que activistes en aquesta àrea van posar en dubte aquestes informacions i van qualificar de «falsedats» les notícies sobre el rapte de 400 persones.

Dissabte, l'EI va llançar una ofensiva contra els districtes sota el control del règim a Deir al-Zur i va conquerir Al Baguiliya. L'Observatori va assenyalar que les forces governamentals han aconseguit recuperar diversos punts al sud d'Al Baguiliya i un edifici a la Universitat Privada d'Al-Jazira, als afores de Deir al-Zur.

Per altra banda, la coalició internacional liderada pels EUA contra l'Estat Islàmic va demanar als seus membres intensificar l'acció i concretar les seves aportacions per accelerar la seva derrota i va coincidir a reclamar a Rússia que centri la seva campanya militar en aquest grup gihadista i no en l'oposició moderada. En una reunió celebrada a París dels ministres de Defensa dels EUA, França, Regne Unit, Austràlia, Itàlia, Alemanya i Holanda, els més actius, van revelar que l'EI ha perdut ja el 25% del territori que tenia a l'Iraq.