Les defenses de les tres imputades pel crim de la presidenta de la Diputació de Lleó Isabel Carrasco van acusar de fals testimoni davant el tribunal que jutja aquests fets el policia jubilat Pedro Mielgo, que va propiciar la detenció de Montserrat González, autora confessa de l'assassinat.

El lletrat que representa Montserrat González i la seva filla Triana Martínez, José Ramón García, va arribar fins i tot a sol·licitar deducció de testimoni, figura jurídica que equival al fet que se n'investigui la veracitat i s'obri una causa contra el testimoni si es demostra que ha mentit.

El jurat va poder escoltar una trucada al 112 en què un home sense identificar relata, molt nerviós i amb veu entretallada, com s'havia produït el crim i descriu la dona que havia efectuat els trets.

Mielgo va afirmar que no es reconeix com l'autor d'aquesta trucada, encara que posteriorment la seva dona va indicar que sí que és ell -després d'escoltar la conversa dues vegades i dir inicialment que no era el seu marit- per una paraula que el seu marit utilitza habitualment: «momentet». Fora de la sala de vistes, Mielgo va insistir que no és ell perquè no va parlar per telèfon amb ningú i va afirmar que la seva dona «s'havia confós» en justificar la seva versió contrària.

El fiscal va negar l'acusació de les defenses i va indicar que és normal que algú no es reconegui en una gravació, sobretot si la qualitat del so no és bona. Aquest policia va desmuntatr la versió dels fets que va oferir Montserrat González, que va assegurar que va llançar a la bossa amb l'arma a l'entrada d'un garatge.