Almenys dotze refugiats sirians i iraquians van morir ofegats en bolcar l'embarcació en què viatjaven al braç de mar que separa les costes turques de l'illa grega de Lesbos. Uns pescadors van veure cadàvers a l'aigua i van donar avís a la guàrdia costanera de Turquia. Les patrulles marítimes turques van rescatar 25 persones amb vida, entre elles una dona amb hipotèrmia que va ser ingressada en un hospital. També es van recuperar 12 cadàvers, però el nombre de morts pot augmentar, atès que, d'acord amb els supervivents, unes 50 persones viatjaven a l'embarcació.

Creu Roja Espanyola ha atès 12.900 refugiats i immigrants a les unitats mòbils de salut que té desplegades des del passat mes de setembre a les illes gregues de Samos i Quíos. Les illes gregues constitueixen el principal punt d'accés per a centenars de milers de persones que intenten arribar a Europa escapant de països en conflicte com Síria, l'Afganistan o l'Iraq. Actualment, Creu Roja compta amb onze delegats d'emergències en el terreny, encara que l'operatiu humanitari ha estat integrat per 55 delegats, que han treballat en col·laboració amb la Creu Roja Grega, el Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja.

Eslovènia reforçarà els controls fronterers i només permetrà entrar al seu territori als refugiats que tinguin com a destí Àustria o Alemanya, segons va anunciar la ministra d'Interior, Vesna Györkös Znidar.

La mesura, sobre la qual ja ha estat informada Croàcia, va entrar en vigor a partir de les deu de la nit d'ahir i ha estat adoptada pel Govern de Ljubljana després de les restriccions adoptades per Àustria, que limitarà les sol·licituds d'asil a 37.500 el 2016.