L'exdiputat de CiU Josep ?Sán?chez Llibre, que va ser agredit en l'assalt d'un grup d'ultres a la llibreria Blanquerna a la Diada del 2013, va declarar en el judici que va pensar que allò podia convertir-se en «una autèntica carnisseria». En la quarta sessió del judici celebrat en la Secció 30 de l'Audiència Provincial de Madrid, Sánchez Llibre va relatar com dos dels ultres que van assaltar el centre cultural l'11 de setembre del 2013 el van empènyer «violentament» i el van llançar a terra quan va intentar frenar-los en el seu ànim de «sabotejar l'acte».

L'Audiència madrilenya jutja des de dilluns quinze acusats, per als quals el fiscal sol·licita penes de presó per la seva irrupció violenta al centre cultural. L'exdiputat va reiterar en dues ocasions que va témer que allò podia ser «una carnisseria», encara que va reconèixer que no va veure que portessin cap tipus d'arma.

Sánchez Llibre va negar que l'acte que allà se celebrava tingués contingut independentista, tal com van afirmar els acusats en les seves declaracions per justificar el que ells van anomenar «protesta pacífica». Per al polític d'UDC, per contra, l'assalt va ser «un acte violent, vandàlic i de sabotatge».

Per part seva, l'exdelegat de la Generalitat a Madrid Josep Maria Bosch va declarar que un dels acusats va amenaçar-lo de mort. Bosch va relatar com un dels ultres que van irrompre a la sala va pujar a l'estrada on es trobava i a cau d'orella el va amenaçar de mort i el va insultar per la seva condició de català. Bosch va explicar en la vista que va sentir «una indefensió absoluta i un ambient hostil» quan els acusats van pujar a l'escenari. «Em van empènyer contra la paret i em vaig sentir totalment acorralat», va asseverar.