La jutge ha citat el PP i la seva tresorera Carmen Navarro perquè declarin el 4 de febrer com a investigats després de la reobertura de la causa per la destrucció dels discos durs dels ordinadors que utilitzava l'extresorer del partit Luis Bárcenas, custodiats a la seu dels populars. La magistrada titular d'Instrucció Número 32 de Madrid ha citat també a declarar el dia 3 de febrer Bárcenas i la seva secretària Estrella Domínguez, el cap de Seguretat de la seu del PP en el moment dels fet , Antonio de la Funte, i l'advocat del PP, tots ells com a testimonis.

Aquestes declaracions es produiran després que l'Audiència Provincial de Madrid acordés la reobertura del cas en estimar els recursos presentats per IU, l'Associació Justícia i Societat, Els Verds, així com UPyD contra la decisió de sobreseïment provisional.

Els magistrats entenen que «l'arxiu provisional es va adoptar sense practicar cap diligència d'investigació» sobre els fets, el que li impedeix disposar d'informació contrastada per dirimir el cas. I assenyalen que «el jurídicament decisiu és esbrinar la titularitat dels fitxers emmagatzemats en els suports destruïts», així com trobar els responsables que van destruir els discos durs dels ordinadors.

En un altre cas relacionat amb la corrupció, el subsecretari de Presidència i número 3 de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, Federico Ramos d'e Armas, va presentar la seva dimissió per defensar la seva «honorabilitat i l'estricte compliment de la legalitat» durant el seu anterior càrrec al Ministeri de Medi Ambient, després d'haver-se vist relacionat amb el cas Acuamed.

Ramos s'ha vist relacionat amb el cas Acuamed després que diversos exempleats de l'empresa pública asseguressin davant del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco que va participar en la presumpta reunió amb FCC en la qual es va pactar una «compensació indeguda» de 40 milions d'euros a la constructora, que després es va consignar en els pressupostos de 2015.

El PSOE vol explicacions

Abans que es conegués la seva dimissió, el PSOE havia demanat explicacions a la vicepresidenta i va registrar una sol·licitud de compareixença al Congrés del propi subsecretari de la Presidència «per explicar la seva implicació en el cas del suposat frau a Acuamed».