El jutjat d'Instrucció número 13 de Màlaga ha obert diligències prèvies sobre la querella presentada per Manos Limpias per un presumpte delicte d'estafa contra el número dos de Podem, Iñigo Errejón, comès en les seves relacions laborals com a investigador a la Universitat de Màlaga.

La magistrada Isabel Tobaña va dictar una interlocutòria en què afirma que «els fets presenten característiques que fan presumir la possible existència d'una infracció penal» i posa les actuacions en coneixement de la Fiscalia.

La jutge ha requerit a Manos Limpias que designi procurador i presti una fiança per import de 4.000 euros abans de decidir si admet o no a tràmit la querella, quelcom del que ha informat el jutjat d'instrucció degà de Madrid.

La Universitat de Màlaga va suspendre el 4 de desembre de forma cautelar de sou i feina Errejón mentre estudiava si va incomplir les seves obligacions laborals i la Llei d'incompatibilitats de l'Administració Pública en simultaniejar el seu contracte amb la seva tasca en el partit. Manos Limpias va presentar el març una querella per estafa i contra la Seguretat Social.