El vicepresident dels Estats Units, Joe Biden, va dir dissabte que el seu país i Turquia estan preparats per efectuar una solució militar a Síria en cas que no sigui possible arribar a un acord polític. "Sabem que seria millor si aconseguíssim arribar a una solució política, però si això no és possible estem preparats per a una solució militar en aquesta operació i eliminar el Daesh (nom pejoratiu en àrab per referir-se als insurgents del grup Estat Islàmic)", va dir Biden en una conferència de premsa després d'una reunió amb el primer ministre Ahmet Davutoglu.

En aquest sentit, Biden va dir que Davutoglu i ell també van discutir la manera com els dos aliats de l'OTAN podrien lliurar suport a les forces rebels sunnites que lluiten per deposar el president Bashar al-Assad. Va afegir que Washington reconeix que l'il·legal Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) a Turquia és una amenaça tan important per a Ankara com l'Estat Islàmic, i que Turquia ha de fer el que sigui necessari per protegir el seu poble.

Sense acord amb les milícies

No obstant això, Biden i Davutoglu no van aconseguir posar-se d'acord sobre les milícies kurdes de Síria. En la seva compareixença conjunta, després d'una reunió que es va allargar unes tres hores, Davutoglu va reiterar que el partit kurd-sirià PYD i les seves milícies, les YPG, formen part del PKK. "No veiem diferències entre el Daesh, Al Nusra, PKK i PYD", va recalcar Davutoglu. Biden, per la seva banda, es va mostrar d'acord amb el seu amfitrió "respecte a Daesh, Al Nusra i PKK", deixant així clara la seva discrepància en el cas de les milícies kurdosirianes, que segueixen actuant com a aliats de Washington en la lluita contra l'Estat Islàmic.