El precandidat republicà a la presidència dels Estats Units Donald Trump va dir dissabte que els seus seguidors són tan lleials que podria posar-se a disparar gent a la Cinquena Avinguda de Nova York i ni així perdria vots. "Tinc la gent més lleial. Alguna vegada heu vist una cosa així? Podria aturar-me al mig de la Cinquena Avinguda i disparar gent i no perdria votants", va afirmar Trump en un acte de campanya a la ciutat de Sioux Center, a Iowa, estat que iniciarà el dia 1 de febrer el procés de primàries.

El magnat, que lidera els sondejos republicans a Iowa, Nou Hampshire i a nivell nacional, va fer aquesta afirmació un dia després que la influent revista conservadora National Review publiqués una edició especial que és un autèntic manifest en contra seu. El número, titulat Against Trump (Contra Trump), conté editorials de 22 prominents figures conservadores de diferent tendència que coincideixen que nominar el magnat com a candidat seria devastador tant per al Partit Republicà com per al país.

Trump, fidel al seu estil, va menysprear dissabte els comentaris de la revista per considerar que es tracta d'una publicació que "molt poca gent llegeix" i la influència de la qual, va dir, està "en mínims", segons va escriure al seu compte de Twitter.

Entre les figures conservadores que es van pronunciar al setmanari contra Trump hi havia Glenn Beck i Brent Bozell, que han donat suport a la candidatura del que s'ha erigit com el seu principal rival, el senador per Texas, Ted Cruz.

En aquest sentit, Trump lidera les enquestes a Iowa, amb un 28,7%, però Cruz el segueix molt de prop amb un 26,2% i recentment el va superar durant dies, segons la mitjana de sondejos elaborada per la web RealClearPolitics.

A Nou Hampshire, el magnat lidera amb avantatge molt més àmplia: 32% enfront del 13% del governador d'Ohio, John Kasich, i el 11,4% de Cruz, segons concreta la mateixa font.