El secretari d'Estat de Comerç en funcions, Jaime García-Legaz, va assegurar que l'actual situació d'inestabilitat política ha retardat inversions que es podien haver materialitzat en els propers mesos. García-Legaz va assenyalar que la inestabilitat mai és bona per a la inversió i va dir que defensa un Govern «estable»?que segueixi amb les reformes i amb la creació d'ocupació.

Sobre un nou candidat del PP, en cas d'una repetició dels comicis, el secretari d'Estat va asseverar que no creu que «hagi d'aportar absolutament res canviar Rajoy».

García-Legaz va reconèixer que algunes inversions s'han retardat fins que s'aclareixi el panorama polític, però va indicar que «aquest és el resultat de les urnes». «No es poden quantificar. És simplement el resultat lògic d'una situació d'algú que invertirà i es planteja si ho fa ara o d'aquí a uns mesos. És una cosa normal que de vegades condiciona la situació política o econòmica i no és res que hagi de sorprendre», va dir.

Paral·lelament, el ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, va descartar la celebració d'unes terceres eleccions generals en cas que en les properes setmanes no hi hagi acord per formar govern, es repeteixin els comicis, i el resultat torni a ser similar a l'actual .

Per al ministre, la tornada a les urnes és «una sortida que sempre està disponible» i es pot produir, encara que si els resultats fossin «similars» als del 20 de desembre, segons el seu parer «els espanyols estarien dient "posin-se d'acord i facin alguna cosa"».

Per això, «en tot cas no crec que anéssim a unes terceres eleccions», va dir, tot reconeguent que «ningú sap el que passarà» en relació a la conformació d'un nou executiu .

A més de la repetició d'eleccions, un altre dels escenaris - «sens dubte el favorit i preferit per part dels inversors», va dir- és la «gran coalició», un govern «amb àmplia base» dels tres partits «més forts , constitucionalistes » i que «coincideixen en moltes qüestions», en referència a PP, PSOE i Ciutadans, als quals no va fer referència.