La jutge d'Instrucció número 32 de Madrid, Rosa Freire, no només ha imputat el PP i la seva tresorera, Carmen Navarro, en la causa oberta per la destrucció dels discos durs dels ordinadors de Luis Bárcenas, sinó també el responsable dels serveis informàtics de la formació, Javier Barrero. Els tres -el partit a través del representant legal que designi- hauran de comparèixer en qualitat d'investigats -denominació dels imputats després de la reforma de la Llei d'enjudiciament criminal- el 4 de febrer davant la magistrada.

La citació de Barrero es va produir a instàncies de l'acusació que exerceix l'Observatori de Drets Humans (Desc), que dirigia la seva querella contra ell i contra la secretària de Bárcenas quan van succeir els fets, Estrella Domínguez, i el cap de Seguretat del partit llavors, Antonio de la Fuente.

Paral·lelament, la jutge ha demanat al PP que identifiqui els responsables del departament d'informàtica que es van encarregar de la destrucció dels discos durs dels ordinadors utilitzats per Bárcenas. A l'empresa Universomac li demana el nom de les persones que van treballar a l'ordinador.